Bir İnceleme humuslu toprak nerede satılır



e okul Veliyullah brifing sistemi, 2018 e mektep meb öğrenci ses seda e meslek idare bilgi sistemi giriş eokul ve terbiye portalı

Yalnız genel olarak ele allıkırsak kirecin toprağa verdiği yararlar ve zararlar nelerdir Evet bu tekrar dediğim kabilinden kullandığın yere bakılırsa ...

Sms ve mail attılar derhal jüpiter hizmetlerini aradım ekmek ya serpmek bulamamışlar salon da talaz geçer kadar. Köle madem nan almaya ben ineceğim markete gider ...

Humus; toprak üzerinde bulunan bitkilerin nanay olarak toprak altına sızması ve uzun periyot toprak altında kalmasıyla oluşur. Humus’un oluşması çok uzun bir zaman zarfını kaplar. Toprağın üst katmanlarında 10-30 cm beyninde sözınlığı olan bir tabakadır.

- Torf toprağı aynı zamanda orkide toprağı olarak da bilinmektedir. Besin itibarıyla nahif toprak olarak bilinmektedir. Akarsu tutma kapasitesi yüksektir ve haşere ve maraz taşımadığından fidan geliştirmek kucakin uygundur.

Kumlu topraklar: Zahmetsiz işlenir ve akarsu tutmayan hafif topraklar olan kumlu topraklar, ceviz, armut, badem ve zeytin gibi ongunlardan henüz bir araba mahsul esenlandığı topraklardır. Ancak kumlu toprakların en dobra değerlendirileceği saha, fidan yetiştiriciliğidir.

İki tipi vardır. Kırmızı killi topraklar uzvi maddelerle beslenir ve havalanma kapasitesi fazlalıkrılırsa yetiştiricilik ciğerin mutabık topraklardır. Beyaz killi topraklar mualla tuz içerikli yetiştircilik karınin pekte şayeste sıfır topraklardır.

Bu topraklar mineral ve organik molekül itibarıyla zengin oldukları midein ekstradan gübreleme işlemine lazım yoktur.

Bir bitkinin katkısızlıklı bir şekilde varlığını devam edebilmesi derunin gerçek yaşam koşulları katkısızlanmış olmalıdır.

Cumhur arasında bilgi al metre karede beş on taş görüldüğünde o toprağa taşlı densede uran anamda taş orantıı %80 i geçmeden o toprağa taşlı toprak denilemez. Topraktaki taşlar ab geçirgenliğini tezyit ve havalandırma fonksiyonları dolayısıyla muayyen bir orana denli ongunlar ciğerin yararlıdır da denilebilir.

Organik husus açısından gösterişli ve sutaş tutma kapasitesi mürtefi olan topraklar humuslu toprak olarak isimlendirilmektedir. Bu topraklar içinde efsanevi ile bitki kalıntıları bulunmaktadır. Bu kalıntılar bitkiler dâhilin epey hayırdır. Humuslu toprak özellikleri ise şu şekildedir;

Tınlı toprak Bu topraklar kumlu, milli ve killi toprağın belli orandaki karışımından oluşur. İçerisinde erdemli oranda örgensel şey ve humus bulunur.

Killi toprağa ekin çıkmak istendiğinde içerisinde organik madde ilavesi yapılarak fiziki özellikleri iyileştirilebilir.

Bitkiler natürel yollarla kendilerine şık olmayan ortamlarda ortaya çıkmazlar. Fakat kâh çeşitlilik açısında bitkiler bulundukları katıksız ortamlarda bileğil bile farklı ortamlarda yetiştirilirler. Bu üzere durumlarda bitkinin doğal kucakındaymış gibi ongun ve esenlıklı hissedebilmesi önemlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *